hvad står vi for

Skat

Skat i balance

Skat er nødvendig, for at vi kan udvikle vores fælles samfund. Vi skal med den indkrævede skat sørge for en effektiv infrastruktur, et sikkerhedsnet for de der ikke kan klare sig selv, et effektivt sundhedsvæsen, og de andre ting, der får danske samfund til at hænge sammen og gøre det godt at være borger i Danmark.

Men skattesystemet i dag er kompliceret. Så kompliceret, at mange mennesker i Danmark ikke kan finde hoved og hale i det. Derfor skal systemet omtænkes, og sættes sammen, så alle kan beregne deres egen skat.

Vi mener i Samlingspartiet, at vi som udgangspunkt skal have et højt grundfradrag, og derefter en fast skatteprocent af resten af indkomsten. Det vil give en retfærdig skattebetaling, da de der tjener lidt, har penge nok efter skat, til at de kan klare sig selv. Det samtidigt med, at de der tjener en godt, betaler en større andel, uden at de derudover skal straffes med en ekstra høj skatteprocent. 

Hvor højt grundfradraget skal være, må komme an på en beregning, da statskassen som udgangspunkt skal have samme provenu, som I dag. Indfasningen skal ske over en 5-årig periode, hvor ingen i den periode kan komme til at betale mere i skat, end de ville have gjort med det nuværende skattesystem.

Scroll til toppen